За нас

1966

Легендата започва през 1966 г. в гр.Тутракан. Там живели най-добрите рибари по долното течение на река Дунав.

Почти всяка къща по крайбрежието на града е на рибар или майстор на лодки, на които им се носила славата в цяла България.

1974

Те хващали най-големите риби в реката и били толкова смели, че през 1974 в града е открит единствения на Балканите Музей за "Дунавски риболов и лодкостроене” в тяхна чест.

Трофея на техния риболов бил моруната, която достига до 1600 кг тегло, 6 м дължина и има вкусен черен хайер.

1980

През 70-80-те години на 20-ти век, почти всяко семейство в града има черен хайвер в хладилника си. Всеки повод се ознаменува с приготвения от добри майстори хайвер от Дунавска есетра. По това време в р.Дунав имало пет различни вида есетрови риби.

Българите започват да свързват представите си за гр. Тутракан и река Дунав не само с рибената чорба, а и с вкусният черен хайвер.

2003

Настъпва времето на тотална забрана за естествен улов на есетрови риби и този деликатес изчезва от трапезите, а към 2013 г никой вече не си спомня за него.

Във съвремнния ни свят, рибите от които се добива черен хайвер се отглеждат в Есетрови стопанства, заради вкусният им хайвер

Представяне на хайвера

Хайверът е капсула от ободряваща енергия, пълна с протеини, минерали, витамини и масла, необходими за живота.

Във всяка страна по света, субсидията, плащана на националните производители е различна, въпреки това извън България хайвера е с 30 до 40% по-скъп.

Сегашната цена в Европа за хайвер от изкуствено отглеждани риби е около 1 443 евро за килограм, а хайвер от естествена Белуга е на цена от 5 105 евро. Цената, зависи от вида на рибата и големината на перлата.

Яде се в напълно немодифицирана естествена форма.

Препоръчваме да транспортирате внимателно и съхранявайте при 0С° до + 2С°

Компанията: AEmilliusCaviar

За да ви въведем в света на хайвера, ние избираме нашите продукти от Финландия, България, Уругвай, Италия или други страни, според тяхното съотношение качество / цена.

Близнаците Емил и Младен Арабаджиеви родени в Тутракан създават бранда AEmilliusCaviar, за да съхранят традициите предлагайки най-високо качество черен хайвер за your luxurious life.

Намерението ни е да направим хайвера лесно достъпен за всички вас чрез ЧАТ БОТ, който по всяко време ще приема и изпълнява поръчките ви.

...
Сибирска есетра
(Acipenser Baerii)

Този вид е най- широко разпространен, и е бил развит, защото достига полова зрялост най-бързо (от 6 до 8 години). До неотдавна това беше единствения разрешен вид, което обяснява липсата на разнообразие в производството на хайвер.

Хайвер от сибирски баер е игрив хайвер. Той дразни сетивата ви с леко осолено масло и деликатна текстура. Нашият хайвер от сибирски баер се отглежда в Италия. Хайверът е със средно големи перли с тъмно сив цвят. Профилът на вкуса е мек, маслен и леко солен. Този сибирски баер се топи в устата ви с вкус, който е подобен на Beluga.

...
Руска есетра
(Acipenser gueldenstaedtii)

Хайверът OSETRA идва от руската есетра (Acipenser gueldenstaedtii), която може да живее до 50 години и тежи между 50 и 400 кг. Отнема приблизително 12 до 15 години, преди да се събере хайверът. Цветовете на хайвер Osetra варират от топло кафяво до зелено-сиво.

С чист, свеж вкус, който се задържа в устата, той има по-здрава текстура от по-деликатния хайвер на Белуга смятан от мнозина за най-добрият хайвер. Най-добрият хайвер Osetra в света се намира в Каспийско море, както и в нашите есетрови стопанства.

...
Белуга
(Huso huso)

Белуга (Huso huso) е голяма риба, която може да живее повече от 100 години и тежи над един тон. Хайверът и е сред най-големите от есетровите семейства и може да достигне размер до 4 мм в диаметър. Цветът варира от почти черно до светлосиво и се смята от много ценители за най-добрият хайвер сред всички хайвери.

Той е и най-скъп, тъй като представлява по-малко от 10% от общото глобално производство на хайвер. Приготвен "Малосол" (леко осолено), хайверът "Белуга" е известен със своя изтънчен омекотяващ вкус и трябва да се сервира с лъжица директно в устата или намазан върху блинис, придружен с малко кремово масло.